Dec 16, 2011

Peach cobbler


Bahan-bahan:
1 cwn tepung gandum
1 cwn gula halus
1 1/2 sudu kecil soda bicarbonate
275g mentega
3/4 - 1 cwn susu segar
1 tin buah peach
1 sudu kecil serbuk kayu manis
3 sudu besar gula

Cara2:
1.  Cairkan mentega dlm ketuhar dgn suhu 190oC. Gunakan bekas kaserol 13 x 9 x 2 cm
2. Adun tepung, gula dan soda bicarbonate dalam bekas berasingan
3. Masukkan susu segar pada adunan kering dan gaul sebati.(no more ketul2)
4. tuang adunan tepung tersebut kedalam bekas kaserol yg berisi mentega cair tadi.
5. siramkan jus peach ke atas adunan.
6. susun peach  di atas adunan.
7. taburkan serbuk kayu manis dan gula
8. bakar di dalam oven pada suhu 175 - 190oC selama  45min - 1 jam atau sehingga perang keemasan..



*resepi dicilok drpd novel hlovate 5 tahun 5 bulan..
^___^

mari cuba jaya..hehehe

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recently post

get this widget

Blog is everywhere